dorisofkors.reismee.nl

Laatste week project

Allooo liebe freunden!

Het is alweer week drie, dus mn laatste week werken in het schooltje/weeshuis en dan zaterdag ervandoor met Mil!

Vorigeweek nog twee hele leuke dagen bij het project gehad.. Woensdag begon de ochtend met zangles van een man die dat elke woensdagochtend met de jongens doet. Na zijn geweldige Sri Lankaanse liederen hebben wij geprobeerd de kinderen de HokyPoky song te leren, wat niet echt vlekkeloos ging haha maar ze vonden het wel leuk geloof ik. 's Middags heb ik bij een klasje gezeten dat enveloppen maakt en die vervolgens kunnen verkopen. 2 waren werkelijk enveloppen aan het maken de andere 4 die moesten nog leren knippen, dus die hebben anderhalf uur lang vierkantjes en driehoeken geprobeerd te knippen. Erg lang en saai maar de 'teacher' nam het allemaal heel erg serieus.

De volgende dag hebben we de hele ochtend cricket gespeeld wat zo vermoeiend is omdat het zo warm is en je je schouders moet bedekken :(. Dus ik heb me nadat ik een paar keer heb geslagen en wat gerend heb naar de zijkant van het veld begeven en de jongentjes die ook niet meespeelden vermaakt met handjeklap. Na de pauze hebben Masha en ik een klasje Engels geleerd, we hadden de vorige dag plaatjes van wat etensware uitgeprint die we gebruikten om ze het engelse woord te leren. Het laatste half uur hebben we dus ook nog kerstkaarten gemaakt.

Vrijdag ben ik met nog drie andere naar Colombo geweest om ons visum te laten verlengen. Na 3,5 uur kwamen we aan op het busstation in Colombo. Wat een vieze stinkstad. Het verlengen van ons visum ging best vlot want Dhamikka kent iemand die daar werkt dus hadden we iemand die ons gelijk kon helpen. Na een rit van 3.5 uur kwamen we weer aan in Kandy dat dan echt als thuis voelt. 's avonds met wat mensen naar het luxe hotel geweest een biertje gedronken.

Het weekend was heel rustig, chill, alles. Zaterdag heb ik geprobeerd uit te slapen, het was de bedoeling tot 12 maar half 10 vind ik ook al een hele prestatie. Na het ontbijt ben ik naar het internetcafe geweest om opzoek te gaan naar een hostel voor mij en mil voor morgen en overmorgen. Uiteindelijk kwam ik toch terecht in de Lonely planet. Ik heb de man van het internet cafe gevraagd 'Mrs Clement Dissanayake' te bellen want die heeft een homestay. Hij had gebeld en zei dat ik er heen moest, dus ik in een tuktuk er naar toe. Het is inderdaad gewoon een huis van een oud vrouwtje en zo'n man met een rok aan. Ik heb gevraag of ik de kamer mocht zien en die zag er prima uit. Ook heb ik gelijk regegeld dat we daar kunnen slapen tijdens het festival in Kandy 1 en 2 augustus. Zaterdag avond heb ik met Ellen en Janina film gekeken in hun huis. Daar heb ik ook geslapen want anders moest ik alleen terug lopen in het donker en dat is eng, want donker is hier echt donker. Zondag vertrok Ellen naar de zee dus dat was de laatste dag dat ik haar zou zien in Sri lanka. Zondagochtend ben ik met Emma naar de spicegardens in Palapthwale geweest. We kwamen aan bij spicegarden nummer 28, waar we een rondleiding kregen en een uitgebreiden masage met heel veel olies en cremetjes. Dat was iest minder. Hij zei ook dat ik uit balans was: mn galg, slijm en lucht ofzo. Maar ik voel me prima. Omdat dit nummer 28 was en er dus ook een 1 is en ik daar grote verwachtingen van had wilde ik ook perce naar nummer 1. Die mensen vertelde ons dat het tien minuten lopen was. We hebben er uiteindelijk een uur over gedaan. Het was precies hetzelfde als 28 en eigenlijk nog minder uitleg. Hier hebben we chocomelk gedronken ipv thee en een gezichtsmasage gekregen ipv schouders en benen. Toen zaten we dus echt van top tot teen onder de olies. Na de rondleiding hebben we snel de bus terug naar Kandy genomen. In Kandy hebben we nog de tempel of tooth bezocht omdat we dat nog niet gezien hadden. Heel mooi om te zien.

Nou maandag, dinsdag en vandaag weer gewerkt. Wat ons maandag opviel is dat de jongens ons geen highfive meer gaven wat wij erg vreemd vonden. Het bleek dus dat ze dat niet meer mogen omdat sommige jongens het misschien verkeerd opvatten ofzo.... Vandaag en gister weer veel gedanst want vrijdag hebben de jongens een optreden in een kankerkliniek waar ze dus veel voor aan het zijn oefenen. Vandaag ook de outfits gezien en er zijn twee jongens die in een rok moeten. Hilarisch.

En nu is Mil al onderweg naar hier!! Morgen komt ze al aan. We hebben maandag een heel plan gemaakt op skype hoe we elkaar niet gaan mislopen enzo. Morgen haal ik haar op bij het busstation en gaan we samen naar het guesthouse. Ik kan echt niet wachten tot ze komt, heb zo veel zin om samen lekker rond te reizen.

Ik heb wat foto's upgeload van de laatste drie weken. Nouuu fijne dagen u allen!

AUBOWAN

An twan jp

Hoi door, mooi verhaal, jaloers op je massage. Goed van je dat je een mooi gasthouse heb gevonden. Daar zal milly blij mee zijn. Trouwens Mil, ook jij een fijne tijd daar. Denk dat jullie best een leuke tijd samen zullen hebben. Mil, laat ook wat van je horen op de blog van Door.
Gr xxxx

tante EM

Hi girl, weer een super hilarisch verhaal. Ik moet erg lachen om hoe je schrijft en zie het zo voor me. Ook even de foto's bekeken. Wow, mooi is het daar zeg. Ik geloof dat ik ook maar ga sparen voor zo'n reisje. Maar die verstandelijk beperkten zie ik al genoeg, dus die sla ik over dan.
Dikke kus, ook voor Mil.

Karin

Ha Doris, leuk om je verhalen te lezen en je foto's te zien. Wat maak je veel leuke en spannende dingen mee. Jeetje dat je al weer afscheid moet gaan nemen. Maar nu op naar nieuwe belevenissen met Milly!

Charlotte

Haai nichte lief!
Ben blij dat je t naar je zin heb ( en ook vooral om te horen dat je niet echt alleen ben )
Zeg .. Hoe gaat het douchen enzo? Is dat een beetje te doen?
Nouja veeeel plezier ! Ik lees je .. En vergeet door al die drukte en spanning niet vooral ook te genieten !
Love.

Di papa

Hi Door en Mill inmiddels! Eindelijk; internet op Sicilie!!! Naast het sms contact ook hier leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! prachtige fotos zeg. Ik weet waar ik volgend jaar naar toe wil! ;-) wat zijn jullie plannen voor de komende week? We WhatsAppen nog wel he! Dikke kus van mij en mama.

Mam

Hoi liefjes,wat een leuke verhalen Doris. Wat valt er veel TEE beleven zeg! Wanneer gaan jullie nou op die olifant? En ik Zou ook wel een massage willen. Die man had het toch niet zo verkeerd met je slijm en luchtwegen? Alleen die galg is wel verontrustend. Kijken jullie wel uit de strAffen zijn kennelijk streng daar. Lieverds ik mis jullie. Maar geniet ervan . High five!

opa hed oma wil

hallo doris en mill, zo jullie zijn weer herenigd gelukkig.
hoe bevalt de strooptocht in de bush ? zijn jullie nog steeds op hetzelfde adres of al verder getrokken.? is het reizen per OV wel te doen of lekken alle bushokjes als het regent we zijn benieuwd naar het volgende reisverslag. veel plezier. kusjes van ons beiden