BALIII
Selamat siang, Rahejeng siang,
lastig lastig, ze spreken hier dus niet alleen Bahasa maar ook de lokale taal Balinees, nu proberen ze het mij dus alle 2 te leren haha.
Lets start at the beginning. De reis was echt super slopend, maar dat zijn we alweer vergeten. Bij aankomst werd ik opgewacht door Agus die mij, in een auto met airco!!, naar Baliwoso bracht. Ik slaap in een luxe grote tent net als de gasten (die er niet zijn op dit moment). voor het avond eten brachten we een bezoek aan een van de oprichters van Baliwoso, ookwel de master of the Agriculture, hij gaat mij de farms laten zien enzo. Super veel van hem zou ik kunnen leren denk ik, zo jammer dat hij niet echt engels spreekt, ach wel komen er wel uit. Omdat hij nu in Jakarta is om een award te ontvangen van de president heb ik nog niet veel gedaan aan werken. 2e dag met 2 fransen touristen mee de mountainbike tocht gedaan die langs allerlei boerderijtjes ging, super mooi. Eergisteren werd ik meegenomen naar het festiviteit in de lokale bijeenkomst ruimte, er waren allerlei spelletjes voor de kids uit het dorp. Ze spelen hier met echte visjes; minimensjes die naar een vijvertje rennen, erinspringen om een glibberig visje te vangen en het weer in een bier flesje proppen. En wat een lol hadden ze haha. Later waren er wat spelletjes voor de wat ouderen, onderandere het blind make-up opmaak spel. Natuurlijk moest ik hier ook aan deelnemen, en dat doe ik dan ook maar, tussen al die mensen op een krukje terwijl een meisje me probeert blind op te maken. En lachen dat die mensen deden haha, geweldig. \'s Avonds een bezoekje gebracht aan Ubud samen met Kris en Gde. Gisteren naar de ceremonie geweest die er 2 keer per jaar is. Iedereen gaat er heen in traditionele kledij, dus ik ook natuurlijk. De zus van Pa Bayer (campmanager) hees mij in een 4 maten te kleine korset met daarover een Balinees jasje. Een ramp met ademhalen haha maar ik heb het overleefd voor 4 uur lang ofzo. De ceremonie in de tempel was heel mooi, iedereen zag er practig uit en er werden vele offers gedaan. \'s Middags naar de andere kant van Baliwoso gegaan (die er blijkbaar ook is) door een bamboo bos naar een manderijnen farm. In totaal wel 15 mandarijnen geoost!! haha, juist je moet ergens beginnen. Ze zijn wel super lekker, ook allemaal voor eigen gebruik. er zijn nog vele andere groeten op Baliwoso: cassava (heb ik ook gezocht en klaargemaakt, lekker!), zoete aardappe, Japan (groene groente, ook lekker nog nooit gezien), eggplant (ze noemen het ookwel; Blandee, wat weer Nederlander betekend, geen idee waarom), koffie, papaya, en nog meer groenten waarvan ik de naam niet meer weet.
Nu ben ik in het kantoor in Denpasar, de mensen hier spreken wel heel goed engels dus heb even flink uitgehoord over Baliwoso. Ze zijn hier allemaal super vriendelijk en gastvrij. Rijst is toch echt HET hierzo, het ontbijten met rijst bevalt me nog niet erg maar wie weet wend het nog...
Pengotan is een klein traditioneel dorpje, geen wifi, geen internet cafe, nada. Heerlijk rustig dus gehe, wel jammer want ik kan tussendoor niets opzoeken over de gewassen ofzo. Ik ga dus opzoek naar een simkaart voor mn iphone, beltegoed voor internet schijnt hier ook goedkoop te zijn.
Dat was het wel weer denk ik. Aju. Selamat Jalan.